Bismillah

Bismillah

Dova 11-og dana Ramazana

Gospodaru moj;
Utječem Ti se od toga da mi budeš blizu, a ja da se od Tebe udaljavam. Utječem ti se da budem u skupini ovih, koji bezbrižnim snom spavaju kao da su dan proveli u džihadu i djeljenju imetka na Tvom putu, kao da su noć proveli družeći se sa Tvojom riječi i ibadetima koji su Ti dragi.
Utječem Ti se Milostivi da ne budem od onih kojima si svoje blagodati podario, a oni Ti uzvratili gafletom i zaboravom.
Utjećem Ti se, Ya Rabb, da ne budem u kategoriji onih kojima si znanje podario, a oni po njemu ne postupaju već se njime ohole i druge ponižavaju.
Ya Rabb, utječem Ti se da ne budem od onih koji su cijeli dan griješili i cijelu noć griješili pod okriljem tvoje zaštite, a da su na Tebe u zadnjoj trećini noći zaboravili i dubokim snom bezbrižno zaspali.Utječem ti se Milostivi od bogastva kojim se džehenemska vatra kupuje zbog sile koja je mnogima u mozak udarila pa Tvoje blagodati koriste kako bi udarali na tuđe časti, kako bi se bavili spletkama i zamkama zaboravljajući da Ti svaku spletku protiv spletkaroša okreneš. Koji Tvoje blagodati koriste u službi šejtana prokletog prodajući ahiret za varljivi dunjaluk.
Ya Rabb, zaštiti me od takvih iskušenja, zaštiti me od takvih papira koji u propast vode, jer novac je usitinu samo papir kojim se kupuje džennet ili džehenem.
Gospodaru moj, utječem Ti se od upropašćujućeg siromaštva koje navodi na grijeh, utječem Ti se i od toga da preselim pod dugom pa da se nakon moje smrti po lošem spominjem.
Gospodaru moj, utječem Ti se od viška slobodnog vremena jer ono nije prijatelj onome koji želi da sebi kupi Tvoj džennet. Molim Te zaposli me na Tvom putu jer ja nijedno dobro djelo ne mogu uraditi bez Tvoje milosti i odredbe.
Utjećem Ti se Gospodaru moj da moja djela budu upropaštena pogrešnim nijetom, da nemaju vrijednosti na Sudnjem danu.
Utječem Ti se Milostivi od zdravlja koje se koristi za nepokornost Tebi .
Utječem ti se od jezika koji ti ne izražava zahvalnost i pokornost i taj amanet koji si mu dao koristi na gibet, nemime, laži i potvore, pjevanje ili psovanje.
Utječem ti se Milostivi od ruku koje umjesto dova, rada na tvom putu..., vrijeme provode u haramu: kradu, zulum čine, silu sprovode, tipkaju informacije i dezinformacije, gube vrijeme na prebacivanju TV kanala, listanju haram časopisa, ispijanju alkohola, paljenju cigareta, spravljanju droga...
Utječem Ti se, ya Rabb, od nogu koje umjesto da koračaju ka Tvom zadovoljstvu, idu prema haramu, koji vodi direktno u džehenemsku vatru.
Gospodaru moj, utječem Ti se od porodice koja će biti neprijatelj jedni drugima na Sudnjem Danu zbog zanemarivanja pozivanja na dobro i odvraćanja od zla, zbog neispunjavanja dužnosti i obaveza jednih prema drugima.
Sveznajući Gospodaru, utječem Ti se od lažnih prijatelja i onoga što se u njihovim prsima krije. Utječem Ti se od toga da ja nekom budem neprijatelj.
Utječem Ti se Ya Rabb, od svih oblika nepokrnosti Tebi.
Utječem ti se Voljeni Gospodaru da ne budem među onima koji su te zaboravili, koji su te razočarali, rastužili ili naljutili.
Utječem ti se Milostiovi od toga da skrenem nakon što si me već na pravi put uputio.
Molim Te primi moje dove Gospodaru moj.
Ne ostavi mi nijednog grijeha, a da ga ne oprostiš, niti jedne potrebe i želje a da mi je ne ispuniš, niti jedne brige, a da mi je ne otkloniš, niti jedne dove, a da mi je ne uslišaš. AMIN YA RABB!!!