Bismillah

Bismillah

Pismo mlade Bosanke o zabranjenoj ljubavi rasplakalo region

Prije nekoliko dana na adresu portala Novi.ba stiglo je potresno pismo mlade Bosanke o zabranjenoj ljubavi.

Čitateljka je, iz razumljivih razloga, željela ostati anonimna.
Pismo prenosimo u cjelosti:

“Imam 24 godine i dolazim iz Bosne. Pokrivena sam i živim islam svoj cijeli život. Moja priča je prosta, znala sam cijeo život za školu i vjeru.
Uspješno sam završila studije i došlo je vrijeme moje udaje. Roditelji žele da se udam za čovjeka kojeg su mi oni našli. A ja sam prije nekoliko mjeseci upoznala momka iz Sandžaka koji studira u Turskoj, mnogo smo se zavoljeli. I moji i njegovi su protiv nas, i mjesto i vrijeme, čini se kao da je sve protiv nas. Ovo je moja ispovijest.
Moja tajna i moj život. Iskreno da vam kažem, ja nikada nisam nikog voljela kao njega. To je moja prva ljubav. I ne želim da se na silu udam, za nekog koga i ne poznajem. Ovim putem želim da njemu kažem da ga volim i da ne odustaje od nas.
Znam da neće biti lako, ali je vrijedno da dočekamo naše sutra. Mi ne tražimo puno od svijeta. Samo jedno mjesto ispod neba za nas.
Željela bih da zna da se i dalje borim za njega i neka naša priča ugleda svjetlo dana. Nismo savršeni, ali mislim da smo zaslužili malo sreće u ovom svijetu. Uspjeli smo da ostvarimo tako iskrenu i čistu ljubav na ovom svijetu gdje nas sve vara. Da li je moj način ispravan i da li je ispravno ovo sto radim, vrijeme će da pokaže.
Uzimam vas da budete svjedoci mojoj ljubavi i mojoj borbi. Samo se nadam da nisu uzalud ovi redovi koje pišem.

Poželite mi sreću.

Hvala vam !

.