Bismillah

Bismillah

Reprezentativac iz Monaka napušta fudbal da bi postao imam u džamiji

San mnogih talentovanih fudbalera bi bio da zaigraju za Monako. Klub iz Kneževine je prethodnih godina lansirao plejadu sjajnih mladih fudbalera i prodao ih u vrhunske klubove, a Antoni Marsijal je najbolji dokaz kako ima raste cijena na stadionu Luj II. Ipak, jedan od onih koji je dobio takvu priliku ne želi da je iskoristi već umjesto fudbala želi da se okrene religiji.



Mladi Monakov defanzivac Jaruba Sisako (20) je iznenadio francusku javnost odlukom da zatraži transfer iz Monaka kako bi postao imam u islamskoj zajednici. Sisako je jedan od talentovanijih francuskih fudbalera i prošao je sve mađe selekcije Framncuske, a trenutno je član omladinske reprezentacije. Monako ga je doveo kada je imao 15 godina, a prethodnu sezonu je proveo na pozajmici u belgijskom Zulte Varegemu. Monako ga je vratio ovog ljeta jer računa na njega, zbog čega je i odbio ponudu Galatasaraja za mladog defanzivca.

Ipak, Sisako je sada zatražio od kluba da raskinu ugovor jer želi da se posveti religiji i postane imam u islamskoj vjerskoj zajednici. On je istakao da bi volio da nastavi da igra fudbal, ali samo pod uslovom da toi bude u nekom od klubova sa Bliskog istoka gde je islam dio opšte kultutre i gdje bi mogao da uskaldi paralelne obaveze. On je jako posvećen religiji, a u Monaku su bili iznenađeni kada je izričito zahtjevao da tertman od klupske maserke dobija samo pod uslovom da je obučen u šorts i majicu.